placeholder
Alle projecten

Financiële inloop bij jou in de buurt

Grip op je Geld is er voor iedereen met vragen over geld, post, administratie en schulden. Bij Grip op je Geld zitten vrijwilligers en hulpverleners voor je klaar om jou te helpen.

Heb je moeite met de computer of met het begrijpen van een lastige brief? Wil je graag dat iemand mee denkt bij het regelen van een van je geld zaken of wil je hulp bij een lastig telefoontje? Of vind je de normale hulpverlening te zwaar of misschien zelfs eng? Ook voor mensen die al in het minnelijke traject of WSNP van de schuldsanering zitten. we helpen je graag verder. En kunnen zij jou daar niet helpen, dan zullen zij altijd met je mee denken om samen een goede oplossing te vinden. Misschien zoeken ze een deskundiger iemand die jou verder helpt.

Noord: Openbare Bibliotheek, Waterlandplein 302, woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur
Nieuw West: Openbare Bibliotheek, Osdorpplein 16, dinsdagochtend van 10:00-12:00 
Nieuw West: Bibliotheek Honingraat, Slotermeerlaan 103, vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30
West: de Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2, maandagmiddag van 13:00-15:00 uur
Zuidoost: buurthuis Holendrecht, Holendrechtplein 38, vrijdagochtend van 9:30-11:30 uur
Zuidoost: buurthuis De Bonte Kraai, Kraaiennest 68, maandagmiddag van 13:00-15:00 uur 
Oost: Vonk, Ambonplein 63, vrijdagmiddag van 13:00-15:00 uur
Centrum: Sociale Kruidenier, Nieuwe Herengracht 18, woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00

Voor mensen met autisme hebben wij een financieel spreekuur op afspraak.
Hele stad: Financieel spreekuur Autisme in het Trivium, vrijdagochtend van 9:30-11:30 uur in de even weken, der kinderenstraat 10.

Achtergrond

Grip op je Geld is een nieuwe aanpak en bestaat uit een unieke samenwerking. Een samenwerking tussen de stadsdelen (West, Nieuw-West, Zuidoost, Noord en Oost) , De Regenboog Groep, MEE Amstel en Zaan, Humanitas, en de maatschappelijke dienstverlening (Sezo, ABC West, Doras, Civic en MaDi Zuidoost). Deze samenwerking heeft als doel bezoekers van de inloop makkelijker, sneller en toegepast te helpen met vragen over post en administratie. Dat kan zijn door middel van praktische hulp met de post, een snelle doorverwijzing naar hulpverleners, cursus, een workshop, of contact met een maatje. Naast vrijwilligers zijn er altijd twee hulpverleners aanwezig (van de maatschappelijke dienstverlening en van MEE Amstel en Zaan) met kennis van sociale wetgeving en het herkennen van beperkingen.

Hulp nodig?

vul onderstaande formulier in.