GEEN BEREIK

Een smartphone is geen luxe, maar een basisbehoefte.

 

BRENG HULP BINNEN BEREIK

Onze hulpverleners merken dat heel veel daklozen en andere kwetsbare Amsterdammers geen smartphone of andere telefoon hebben. Terwijl bereikbaarheid ontzettend belangrijk is om hulp te kunnen krijgen en mee te kunnen doen in de samenleving. Jij kan helpen dit probleem aan te pakken.

Écht goed werkende smartphone inleveren

Smartphones zijn snel verouderd. De allernieuwste software en apps, benodigd om je leven mee te regelen, draaien niet op oudere telefoons. Maar zo’n nieuwe telefoon koopt een dakloze niet zomaar. Heb jij er nog één liggen die écht goed werkt? Breng ‘m dan mét oplader langs bij een van onze locaties (afleveradressen onderaan deze pagina). We maken je telefoon leeg en zetten ‘m terug naar fabrieksinstellingen. Mochten er per ongeluk nog oude gegevens op staan, dan ziet niemand deze dus!

Geld geven

Heb je geen goed werkende smartphone over? Dan kun je ook geld doneren. Graag zelfs! Dan kopen wij daar zelf - zeker niet de duurste - maar wel degelijke telefoons van (die zo lang mogelijk meegaan). Én beltegoedkaarten; die zijn ook heel belangrijk om goed bereikbaar te zijn. Sms of maak over (zie hieronder), of ga naar deze pagina en kies i.p.v. 'Algemeen' voor 'Telefoons en beltegoed'. 

 

banner, telefoon, sms-actie, december 2021

 

WAAROM IS EEN SMARTPHONE BELANGRIJK?

Van de mensen voor wie het (even) het moeilijkst is om mee te draaien in de samenleving, wordt het meest gevraagd op digitaal gebied. Tegelijkertijd hebben zij het minste toegang tot technologie.

Werk vinden en houden, corona-QR, DigiD, afspraken, ...

Denk aan overheidsinstanties als de Dienst Werk en Inkomen, het UWV en de Belastingdienst. En aan je zorgverzekeraar. Overal moet je inloggen met je DidiD. Maar zonder telefoon kun je geen verificatiecode ontvangen. Denk ook aan het vinden van een baan en een woning. We leven in een digitale wereld van online reageren, cv uploaden, formulier downloaden, antwoord mailen, QR-code laten zien, online informatie opzoeken, online afspraak maken, online ondertekenen en online álles eigenlijk … Hierdoor is een smartphone geen luxe meer, het is een basisbehoefte. Vooral als je allerlei zaken moet regelen om weer op te kunnen krabbelen in het leven.

Ook willen veel daklozen als maaltijdbezorger werken. Dan hebben ze een telefoon nodig die de app ondersteunt waarop de orders binnenkomen.

Meer lezen

Wil je meer lezen over het belang van een smartphone voor hulpverlening? Lees hier het interview met Sabrina Rinofner, maatschappelijk werker bij De Regenboog Groep.

Lees meer

En hier het interview met Faysal Jbari, net als Sabrina, maatschappelijk werker bij De Regenboog Groep, hij heeft alleen al een keer de mazzel gehad gedoneerde telefoons te mogen uitreiken aan cliënten.

Lees meer

 

smartphone, verslaving, doneer, daklozen

 

Minimaal 600 smartphones nodig!

 • Van de 450 dagelijkse bezoekers aan onze inloophuizen, heeft 60% een niet goed werkende en 20% helemaal geen telefoon. In totaal heeft 80% er dus een nodig. Dit zijn 360 smartphones.
 • Tussen de ruim 800 economisch daklozen die ons het afgelopen jaar (t/m nov) om hulp vroegen, zitten ook redelijk wat mensen die geen (goede) telefoon hebben.
 • En ook binnen onze maatjestrajecten treffen we mensen aan zonder (goede) telefoon, omdat ze hier de financiële middelen niet voor hebben.

Gelddonaties zijn hierbij heel waardevol. Niet alleen voor goede telefoons; voor €15,- geef je een dakloze een maand beltegoed! Hiermee kunnen we mensen echt helpen er bovenop te komen.


 

AFLEVERADRESSEN SMARTPHONES

Amsterdam Noord

 • Login (computerwinkel): Distelweg 85. Ma t/m do: 11.00-17.00.
 • De Meeuw (Huis van de Wijk): Motorwal 300. Ma t/m vr, 09.00-21.00. Za/zo: 10.00-16.00.

Amsterdam Centrum

 • Hoofdkantoor De Regenboog Groep: Droogbak 1D. Ma t/m vr: 10.00-16.00.
 • Blaka Watra (inloophuis): Droogbak 1C. Ma t/m zo: 10.30-18.30.
 • De Kloof (inloophuis): Kloveniersburgwal 95. Ma t/m zo: 09.00-15.00.
 • Princehof (inloophuis): Oudezijds Voorburgwal 165. Ma t/m zo: 10.00-16.30.
 • Claverhuis (Huis van de Wijk): Elandsgracht 70. Ma t/m vr: 08.30-22.00.

Amsterdam West

 • Oud-West (inloophuis): Bilderdijkstraat 182. Ma t/m zo: 08.30-14.30 (m.u.v. di: tot 12.30).

Amsterdam Zuid

 • AMOC (inloophuis): Stadhouderskade 159. Ma t/m vr: 10.00-17.00.
 • Makom (inloophuis): Van Ostadestraat 153. Ma t/m vr: 13.00-16.00 (m.u.v. do: gesloten). Za/zo: 10.00-13.00.

Amsterdam Oost

 • Zeeburg (inloophuis): Zeeburgerdijk 53. Ma t/m vr: 10.00-17.00. Za/zo: 09.00-16.00.
 • De Spreekbuis (inloophuis): Tweede Oosterparkstraat 72. Ma t/m vr: 08.00-13.00.

Persinformatie

Zoals interviewverzoeken, beeldmateriaal of achtergrondinformatie.

Mail naar: communicatie@deregenboog.org of neem contact op met:

 1. Jola Gosen | 06 - 238 50 350 | jgosen@deregenboog.org
 2. Sander Egas | 06 - 577 05 921 | segas@deregenboog.org (backup)

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten