Nalaten

De Regenboog Groep wenst dat alle kwetsbare Amsterdammers een menswaardig bestaan kunnen leiden. U kunt daar een bijdrage aan leveren ook via de mogelijkheden die nalaten biedt. Lees hieronder over de mogelijkheden van nalaten bij De Regenboog Groep.

Legaat
U kunt besluiten De Regenboog Groep in uw testament te noemen. U kent De Regenboog dan een legaat toe. De stichting krijgt een door u bepaald bedrag. De Regenboog Groep hoeft over uw legaat geen successierechten te betalen.

Of u erkent ons als erfgenaam. De Regenboog Groep heeft dan als (mede)erfgenaam recht op (een deel van) de baten en de eventuele schulden van uw nalatenschap.

Fonds op naam
Wilt u een specifieke activiteit van De Regenboog Groep steunen, nu èn in de toekomst? Door een schenking bij leven of door een testamentaire beschikking kunt u bij De Regenboog Groep een fonds op naam instellen. Voor dit fonds kiest u de naam (bijvoorbeeld van uzelf, van uw dierbare of van uw bedrijf) en specifieke opdracht voor welke de schenking beschikbaar is. Dit fonds komt dan ter beschikking tot de door u bepaalde activiteiten van De Regenboog Groep. Bijdragen uit dit fonds worden alleen aangewend door De Regenboog Groep als het doel volledig aan uw bepalingen voldoet. De Regenboog Groep draagt zorg voor de kosten van het opstellen (schenkingsrecht, successierecht en notariskosten) en de administratieve afhandeling van het Fonds. Uiteraard legt De Regenboog Groep verantwoording af over de bestedingen uit een fonds op naam. Aan uzelf of iemand die door u is aangewezen.

 

ANBI
De Regenboog Groep is erkend als “Algemeen Nut Beogende Instelling” waardoor wij geen erfbelasting betalen over uw gift.


Meer informatie
Neemt u contact op met De Regenboog Groep om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Bel 020 5317600 en vraag naar Fre Meijer, hoofd fondsenwerving.


Handige links:
www.notaris.nl.
www.goededoelen.nl

Aanvragen brochure of telefonisch contact

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over het opnemen van De Regenboog Groep in uw testament. Vul het het contactformulier in en wij sturen u de brochure toe. Wanneer u uw telefoonnummer invult belt onze fondsenwerver u terug.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.