Met elkaar, medewerkers en vrijwilligers, werken we voor een kwetsbare groep mensen. Waarvan velen niet eens over een eigen woning beschikken of vrienden of familie hebben waarop zij kunnen terugvallen. Zeker nu zijn deze mensen van onze sociale ondersteuning en praktische hulp afhankelijk!
Daarom blijven wij dit natuurlijk bieden, maar tegelijkertijd is het zo dat we - ook met elkaar - de verantwoordelijkheid dragen om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het coronavirus tot een minimum wordt beperkt. Wij bevinden ons op verschillende manieren aan de frontlinie van de zorg voor mensen in de stad. Lees hieronder hoe we dat precies doen!
Inloophuizen blijven open voor beperkte groep daklozen
Onze inloophuizen blijven open, zodat mensen die geen huis of eigen plek hebben in ieder geval ergens terecht kunnen. Natuurlijk gebeurt dit met alle maatregelen van dien om de verspreiding van het virus zo krachtig mogelijk tegen te gaan en de gezondheid van de bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te waarborgen.
Dit doen we door het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in onze inloophuizen verblijft tot een minimum te beperken en zo veel mogelijk over de inloophuizen te spreiden.
Daarom krijgen mensen die wel een vaste slaapplek hebben, momenteel geen toegang tot onze inloophuizen. Natuurlijk proberen we deze mensen wel nog steeds zoveel mogelijk te helpen. Zo krijgen zij aan de deur in ieder geval eten van ons mee en doen we onze uiterste best om contact met deze mensen te houden. Tevens gaan we kijken naar het uitbreiden van de openingstijden om de bezoeken aan de inloophuizen nog beter te kunnen spreiden.
Isolatieplek: Villa Buitenlust
Wat nu als er iemand in onze inloophuizen binnenkomt die ziek is? Naar huis sturen kan niet. Voor mensen die in quarantaine moeten, maar niet over een eigen huis of plek beschikken, is Villa Buitenlust als een van de vier isolatieplekken aangewezen. Hier kunnen mensen met ziekteverschijnselen twee weken onder begeleiding in quarantaine verblijven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de GGD en samenwerkingspartners.
Om dit te kunnen realiseren zijn we heel hard op zoek naar veilige mondkapjes en latex handschoenen!
Dus tandartsen, of mensen die aan deze waardevolle schaarsheden kunnen komen, help ons alsjeblieft om dit vitale werk te kunnen gaan uitvoeren!
Kan je helpen? Neem contact op! info@deregenboog.org of bel 020 - 531 7600
Extra aandacht voor mensen in sociale isolatie
Het is voor veel mensen niet niks dat alles tot stilstand komt. Fysiek mogen we minder dicht bij elkaar in de buurt komen. Daarom moeten we juist zorgen dat we extra veel contact houden met de mensen die nu waarschijnlijk - meer dan ooit - in een sociaal isolement zitten. Meer aandacht voor de bijna-duizend eenzame Amsterdammers die worden bijgestaan door onze medewerkers en vrijwilligers is heel belangrijk in deze tijden.
Ben je vrijwilliger bij De Regenboog Groep?
Dan willen we je heel graag vragen om volop in contact te blijven met je deelnemer. Via de telefoon, per mail of via Skype, Facebook of WhatsApp bijvoorbeeld. Een andere manier om te helpen is boodschappen voor iemand te doen en deze voor de deur neer te zetten.
Iets extra's doen als vrijwilliger
Wil je als vrijwilliger iets extra's doen voor onze deelnemers of de bezoekers van de inloophuizen, zodat we zoveel mogelijk kunnen voorkomen dat zij nog verder isoleren? Door met ze te bellen bijvoorbeeld? Of denk je iets anders specifieks voor iemand te kunnen betekenen?
Geef je dan op via vrijwilligerswerk@deregenboog.org onder vermelding van 'iets extra's doen'.
En ook de Huizen van de Wijk blijven (beperkt) open
De Huizen van de Wijk: De Meeuw en Het Claverhuis blijven beperkt open voor mensen die geen dak boven hun hoofd of sociaal netwerk hebben.