De Streetwise Cycle Race was geweldig: Het verslag en de foto's

Afgelopen donderdag vond de eerste Streetwise Cycle Race plaats. Onze eigen Koen Polder, chef fietsenmakerij, officieel hardrijder en mede-organisator vertelt: "Op het parcours van de WV Amsterdam werd bepaald wie zich een jaar lang mag hullen in het felbegeerde tricot van 'Amsterdams Kampioen Streetwise Cycle Race'.

Een zeer gevarieerd peloton stond aan de start, van erkende klasbakken tot oud-fietskoeriers tot mensen die hun eerste kennismaking met de edele racefiets beleefden. 

In de meeste gevallen smaakte die kennismaking naar meer. 

De dag begon met een het uitzoeken van een outfit, een helm en een fiets. Daarop volgde een fietsclinic, verzorgd door Koen en Ime, waarbij onervaren renners uitleg kregen over de werking van de racefiets en tips om veilig te fietsen.

Onder de meeslepende commentaren van speaker-ter-plaatse, de onvolprezen Ed Bosse, werden er 2 koersen afgewerkt. Een kwalificatie van 2 rondes en een finale van 3 rondes. Er ontspon zich een spannende strijd om de ereplaatsen en om de wisselbeker. De gedoodverfde favoriet, Peter, hield de wedstrijd lang spannend, maar kwam na een splijtende demarrage in de laatste ronde overtuigend als eerste over de meet. Op het podium werd hij geflankeerd door Antonio op de tweede plaats en Lesley op de derde.

De commentaren achteraf waren unaniem lovend. We hebben een topdag gehad, er werd echt gestreden op de fiets, maar vooral ook genoten van samen fietsen en in beweging zijn. Er was prijs voor iedereen![

Op deze plaats wil ik ook graag alle donateurs bedanken, van heinde er verre zijn er fietsspullen en fietskleding gedoneerd. Zonder jullie steun was het niet gelukt.

De dag werd afgesloten met een optreden van The Bucket Boys en een door de Sligro gesponsorde barbecue. Op naar de volgende editie!"

Vanaf deze vrijdag wordt er wekelijks gefietst in een groepje, het Streetwise Cycle Team. Heb je zelf interesse, of weet je cliënten die daarin geïnteresseerd zijn, neem contact op met Koen. kpolder@deregenboog.org of 06-57625102. Fietsen en fietskleding zijn beschikbaar.

 

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten