Dini Glas krijgt koninklijke onderscheiding!

We wisten natuurlijk allemaal al láng dat onze eigenste Dini Glas een vrolijke hoogheid van statuur was. Altijd in de weer, altijd bereikbaar, beschikbaar en dat ook nog met een grote glimlach en veel humor. We zijn blij te kunnen vermelden dat het koningshuis én de burgemeester dit nu ook weten: Dini heeft, weliswaar telefonisch,  een lintje gekregen van Femke Halsema.

Want ja, ook gekroonden zijn even gekneveld door corona en regent het dit jaar lintjes door de telefoon.

Vrijwilligerswerk

Dini was opgegeven voor het lintje door Dorine van Lennep van Cliëntenbelang, voor haar niet aflatende inzet als vrijwilliger: "Officieel kom je pas in aanmerking als je vijftien jaar vrijwilliger bent, Dini zit 'pas' aan de veertien jaar, maar blijkbaar hebben de vele aanbevelingen, waaronder die van onze directeur Hans Wijnands gezorgd dat ook de lintjesregen ook op haar is neergedaald." In het officiële persbericht vermeldt zij verder: "Dini Glas heeft zich sinds 2006 als vrijwilliger bij Cliëntenbelang Amsterdam met veel enthousiasme ingezet voor het Psychiatrie Café. Het Psychiatrie Café is een terugkerende bijeenkomst in een buurthuis waarbij mensen bij elkaar komen die belangstelling hebben voor onderwerpen die met de geestelijke gezondheidszorg te maken hebben."

De wereld kan er niet genoeg van hebben

Directeur van De Regenboog Groep Hans Wijnands: "Onvermoeibaar en op een unieke en originele wijze weet Dini mensen in hun kracht te zetten. Altijd met humor, altijd met een lach. Ze weet het stigma dat psychiatrisch patiënten met zich meedragen ter discussie te stellen door te laten zien dat we allemaal mensen zijn. De één een beetje bijzonderder dan de ander.

Met Dini ziet de wereld er een stuk beter uit, daar kun je er niet genoeg van hebben."

Dini is, naast. haar niet aflatende vrijwilligerswerk voor de Psychiatriecafé's de spil van Scip en bekleedt nog vele nevenfuncties binnen De Regenboog Groep. 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten