Economisch daklozen per 1 juli Onder de Pannen in Uithoorn.

Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.

Win-Win in Uithoorn

In 2015 startte De Regenboog Groep in Amsterdam met het project “Onder de Pannen”. Het project biedt tijdelijke woonruimte aan economisch daklozen, dit zijn mensen zonder huis en zonder verslaving of psychiatrische problemen.

De aanpak van De Regenboog creëert daarbij een win-winsituatie. De economisch dakloze krijgt onderdak, voor een jaar, om rust en overzicht terug te vinden. De verhuurder helpt iemand en verdient wat bij. Ook bewoners van een sociale huurwoning kunnen meedoen als verhuurder, zelfs als zij een uitkering en toeslagen ontvangen.

De medewerkers van De Regenboog zorgen voor de toetsing van de huurder en juiste koppeling van huurder en verhuurder. Daarnaast helpen zij de huurder diens leven weer op de rit te krijgen en definitieve huisvesting te vinden.

Ruim 200 economisch daklozen onder de pannen

De gemeente Uithoorn heeft zich per 1 juli aangesloten bij Onder de Pannen. In de regio Amstelland doet verder Amstelveen mee. Ook gemeenten buiten de regio haakten aan, waaronder Haarlem, Zaanstad en Breda. Inmiddels hebben ruim 200 economisch daklozen via Onder de Pannen een tijdelijk onderkomen gevonden.

Aanmelden

Aanmelden als verhuurder of woningzoekende kan via www.onderdepannen.nl. Ook duo’s kunnen zich aanmelden: een economisch dakloos persoon met een bekende die een kamer beschikbaar stelt.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten