Tijdelijk Onder Dak, Economisch daklozen, kamerverhuur,

GISTER SPANNING, VANDAAG HET BESEF

Een eigen adres via Tijdelijk Onder Dak

Met een contract in de hand liepen ze onder één paraplu de straat uit. Nagekeken door de mensen van De Regenboog Groep en de leegstandsbeheerder Gapph. De paraplu kon de wind nauwelijks weerstaan. Maar daar hadden de gespannen dames, op weg naar een nieuwe toekomst, niet veel aandacht voor.

De dag na het tekenen daalt het besef bij de eerste huurders van Tijdelijk Onder Dak pas in. Samen met Malika Amghar (projectmedewerker Tijdelijk Onder Dak) hebben ze met hun Digid hun officiële woonadres vastgelegd. Een postadres is niet meer nodig, want ze hebben een huis, realiseren de twee dames zich. Het inschrijven is misschien wat onwennig, maar ook een opwindende nieuwe stap. Het is nu echt!

Een jaar om je leven weer op poten te zetten.

De eerste twee Tijdelijk Onder Dak bewoners kenden elkaar gisteren nog nauwelijks toen ze hun woning gingen bekijken. Ze zagen elkaar wel al tijdens een matchingsgesprek bij De Regenboog. En bij toeval hebben ze elkaar al eens ontmoet in het hotel waar ze via De Regenboog de laatste maanden verbleven. Maar vanaf nu zijn ze huisgenoten.

Het portiek waar ze gisteren hun woning voor het eerst zagen is deels bewoond en een ander deel van de woningen staan leeg in afwachting van renovatie. De bewoonsters hebben elk een kamer toegewezen gekregen. Daarnaast hebben ze een gezamenlijke woonkamer, keuken en een gedeelde badkamer en douche. En er is een balkon.

Een postadres is niet meer nodig. Het is nu echt!

Tijdens de bezichtiging zijn er maar liefst vier contracten getekend. Elke bewoner heeft nu een huurcontract met Gapph en een inspanningscontract met De Regenboog Groep. In het inspanningscontract beloven de huurders dat ze het jaar zullen gebruiken om hun leven verder op poten te zetten. En Malika ziet daar op toe. Malika “Ik hou voor De Regenboog een vinger aan de pols. Behouden de huurders hun werk en gebruiken ze de mogelijkheden die ze nu hebben om hun netwerk uit te breiden, hun hobby uit te oefenen en om te zoeken naar een volgende woning?”

Vandaag, na het afronden van de inschrijven op hun nieuwe adres, fantaseren de vrouwen even verder. Ze bespreken het gezamenlijke koken, de manier waarop ze aan een nieuw bed kunnen komen en ze spreken naar elkaar uit dat ze er echt een gezellige plek van gaan maken. Ze trekken er het komend weekend al in, er is dus werk aan de winkel.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten