Koks met kraak, smaak en een warm hart gezocht!

Om te zorgen dat onze pannen blijven pruttelen zijn we altijd op zoek naar koks en assistent koks. Ben je sociaal gedreven en culinair begaafd of andersom? Gepensioneerd chef kok of juist aspirant-keukenprins(es)? Kortom: hou je van mensen en vind je het leuk om wekelijks in een team een heerlijke maaltijd op tafel te zetten voor mensen die anders niet makkelijk de deur uitkomen? Dan zoeken wij jou!

Kom het verschil maken als vrijwilliger bij de Regenboog Buurtrestaurants!

De taakomschrijving

Het buurtrestaurant is voor mensen die zich makkelijk eenzaam voelen of niet zo goed in hun vel zitten. Zij krijgen voor €5,- een heerlijk driegangenmenu en komen onder de mensen. Ook buurtbewoners eten regelmatig een hapje mee. We hebben verschillende restaurants door de hele stad.

Minimaal een keer in de maand kook je met een team vrijwilligers een driegangenmaaltijd. Je werkt van 15:00 tot uiterlijk 20.30 uur en bent met je team verantwoordelijk voor een smakelijke maaltijd en een prettige sfeer. Ook het bedenken van het menu, boodschappen doen, serveren, afwassen en opruimen behoren tot je taken.

 

Welke kennis of vaardigheden heb je nodig?

Plezier in werken met groepen, liefde voor koken, tenminste eens in de maand een dag beschikbaar, je ziet wat mensen nodig hebben en bent een goede spelverdeler. Je staat stevig in je schoenen, vindt het leuk iets voor een ander te betekenen, hebt humor en kunt je enthousiasme ook overbrengen op anderen.

 

Welke scholing kunnen we je aanbieden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als vrijwilliger van de Regenboog heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je er nog meer voor terug?

Je bent natuurlijk meteen onderdeel van een su-per-leu-ke leuke organisatie, je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers die het niet zo breed hebben. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan! Je ontvangt ook een bescheiden vergoeding en een jaarlijks teamuitje met je kookteam.

Vrijwilligerswerk bij De Regenboog Groep vergroot je wereld: je ontmoet mensen die je anders nooit was tegengekomen. Je ontplooit jezelf, je leert (nóg) beter koken en geeft leiding aan een team.

Welke dag je zult werken gaat in overleg. Maar de tijden staan wel vast: ga uit van 15:00 tot 20:30 uur dat je bezig bent.

Hoe kom je hiervoor in aanmerking?

Meld je via deze link aan als vrijwilliger! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten