PAM! Project Amsterdamse Mondkapjes op stoom

In onze inloophuizen is er noodzaak voor meer mondkapjes. Daarom hebben we PAM! in het leven geroepen: zelf maken we, samen met alle enthousiaste vrijwilligers, waaronde al die studenten van het Amsterdam Fashion Institute mondkapjes voor gebruik in onze inloophuizen. Want, samen met de andere veiligheidsmaatregelen, biedt het mondkapje extra bescherming aan bezoekers van inloophuizen, alsmede voor medewerkers die extra bescherming willen.

 

> Update 27 maart: De eerste prachtige PAM!-kapjes zijn in gebruik genomen in ons inloophuis Princehof!

Update 27 maart: Dankjewel AMFI studenten!

> Update 26 maart: oei wat een cool artikel in het Parool

BESCHRIJVING VAN DE KAPJES 

Het basisidee is dat we mondkapjes maken die recyclebaar zijn. Want ondanks eerdere berichten is dat niet goed mogelijk bij papieren kapjes. 

De kapjes zijn van katoen, ze sluiten goed aan op neus en mond en er zit een filterzakje in, waardoor het filter kan worden vervangen.

De kapjes worden regelmatig verwisseld. De doekjes kunnen op 90 graden gewassen en weer opnieuw gebruikt. 

HET PROCES EN DE MAKERS

De ontwerper van het mondkapje is Jacob Kok en de technische tekeningen zijn gemaakt door Bas Schaeffers. De online tutorial is gemaakt door Line Up Media. Alle producten worden gemaakt naar het voorbeeld van de online tutorial.

We streven naar een professioneel gestandaardiseerd product waarbij het maakproces goed  overdraagbaar is. In de Derde Schinkelstraat 9, een locatie van De Regenboog Groep heeft PAM haar hoofdkwartier. Hier is onder andere een naaiatelier. Het hele maak- en distributieproces wordt hier bedacht, voorbereid en deels uitgevoerd. 

 

WIE ZIJN DE MAKERS? 

A. Veel studenten van AMFI gaan aan de slag! Een aantal studenten van het AMFI  krijgen instructie via het train de trainer principe om anderen te kunnen instrueren. Bij het AMFI wordt een productielijn opgezet en hier zal het grootste deel van de kapjes worden geproduceerd. 

B. Via oproepen aan alle vrijwilligers van DRG en op social media hebben we een groep vakkundige naaiers geselecteerd. Zij krijgen een mail met instructies en een linkje naar de online PAM tutorial en gaan thuis produceren. 

 

De studenten en naaiers thuis maken (half)fabricaten die in het PAM atelier in De Derde Schinkelstraat 9 worden gewassen, en zo nodig voltooid met elastiek en/of vormdraad, ingepakt en gedistribueerd. 

Wil je meer weten? 

Mail dan naar mailvoorpam@gmail.com 

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten