Parentshouses, Amsterdam, samenwerking, de regenboog,

Parentshouse en De Regenboog Groep gaan samenwerken

Vrijwilligersorganisatie Parentshouse Amsterdam zocht een partner voor duurzame voortzetting van haar activiteiten. Die vindt ze in De Regenboog Groep. Per 1 februari 2020 wordt Parentshouse Amsterdam onderdeel van De Regenboog Groep.

Parentshouse beheert in Amsterdam vier woningen waarin ze wijkgericht ouders met kinderen tijdelijk onderdak biedt tijdens een echtscheiding. Hierdoor is het voor beide partners mogelijk om dicht bij hun kinderen te blijven wonen.

Door de samenwerking kan Parentshouse in de toekomst gebruik maken van de deskundigheid en het uitgebreide netwerk van De Regenboog Groep. Bovendien ontstaat er aansluiting met het brede aanbod aan (informele) zorg dat de organisatie al biedt.

De verwachting is dat, door deze samenwerking, het voortbestaan van de Parentshouses in Amsterdam op de langere termijn zekerder is. De Regenboog Groep denkt met de toevoeging van dit aanbod haar cliënten in Amsterdam nog beter te kunnen ondersteunen. De dienstverlening van Parentshouse sluit namelijk goed aan bij nieuwe initiatieven die gericht zijn op economisch daklozen, zoals Onder De Pannen en de ondersteuning van dakloze gezinnen.  

Parentshouse

Er zijn vier Parentshouses in Amsterdam, waarvan twee in IJburg en twee in stadsdeel Nieuw West. Ze zijn er voor ouders die besluiten tot een time-out of beëindiging van hun relatie. Een woning dicht bij de kinderen is vaak moeilijk te vinden. Parentshouse biedt hen daarom maximaal twaalf maanden onderdak in een van haar huizen zodat de ouder op zoek kan gaan naar een vaste huisvesting. Er zijn ook Parenthouses in Amersfoort, Zutphen, Olst, Wijhe en Raalte.

Meer informatie over Parentshouse op www.parentshouse.nl

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten