NOV. keurmerk. Goed Geregeld, voor De Regenboog Groep

Persoonlijk contact is de sleutel; Goed Geregeld!

De Regenboog Groep heeft het keurmerk Goed Geregeld weer binnen. Goed Geregeld is het keurmerk van het NOV platform voor vrijwillige inzet (Home - NOV - Platform Vrijwillige Inzet). Dat betekent dat De Regenboog goed omgaat met de meer dan 1000 vrijwilligers en het werk dat ze doen.

Miranda Dijks is kwaliteitsmedewerker bij De Regenboog Groep. Zij was verantwoordelijk voor de aanvraag. Simone Timmer van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam begeleid haar daarbij. Het keurmerk beoordeelt wat er op papier staat over vrijwilligersbeleid, maar kijkt ook hoe het in de praktijk wordt toegepast. Miranda: “Het was deels een droog proces met veel formulieren. Maar de gesprekken met vrijwilligers waren echt heel leuk.”

Simone: “Wat mij opviel tijdens de gesprekken met de vrijwilligers en medewerkers is dat zij zo kijken naar ieders talenten, mogelijkheden en behoeften. Zodat vrijwilligers groeien en zich echt nuttig voelen.”

NOV. keurmerk. Goed Geregeld, voor De Regenboog Groep, vrijwilligersraad

De vrijwilligersraad was nauw betrokken bij de aanvraag van het keurmerk.

Vrijwilligers van de inloophuizen, Werk & Activering en de Informele Zorg zijn bevraagd. Zij geven aan dat ze veel uit het vrijwilligerswerk halen. Vooral het persoonlijke contact waarderen ze enorm: het gesprek op de werkvloer, met coördinatoren en met elkaar. Maar ook de intervisie en “zelfs” de borrels vallen goed. Miranda: “Er zijn leuke verhalen over vrijwilligers die af en toe met elkaar gaan eten en elkaar ook buiten het vrijwilligerswerk opzoeken.”

De Regenboog Groep is de enige Amsterdamse organisatie met het keurmerk.  Maar de belangrijkste slotsom van Miranda is toch wel: “We doen het eigenlijk verdomd goed.” En dat is een pluim voor alle Regenbogers.

Fotograaf: Huub Zeeman, VCA Media

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten