Tekening, AMP, Rainbow Soulclub, regenboog, rozenstraat, Rearrangement of Priorities #9

Rearrangement of Priorities #9

Rearrangement of Priorities #9 (HOME); een tentoonstelling van de Rainbow Soulclub. 

Het bijstellen van verwachtingen, van toekomstplannen en daarmee het herschikken van prioriteiten, dat is waar de meeste leden van het collectief Rainbow Soulclub dagelijks mee te maken hebben. Naast kunstenaars en studenten bestaat de groep voor het grootste deel uit dakloze Amsterdammers, ongedocumenteerden en langdurige harddruggebruikers. Herijking en improvisatie vormt dan ook het uitgangspunt voor de tentoonstellingen en presentaties van het collectief.

De samenwerking tussen de leden is gelijkwaardig en verloopt in een organisch proces waarin iedereen die kan en wil bijdraagt; vaak wordt er iets gecreëerd dat zonder de ander nooit gebeurd was. Het wegnemen van vooroordelen omtrent dakloosheid en drugsverslaving is één van de belangrijkste motieven van de groep. Door middel van presentaties slaan ze daarbij een brug tussen het relatief gesloten kunstcircuit en het, voor de meeste mensen, toch wat verborgen milieu waarin de dakloze zich bevindt.* Ook met haar tentoonstelling in ROZENSTRAAT brengt Rainbow Soulclub beide werelden bij elkaar en wordt de grens tussen kunst en sociaal project bevraagd.  

rainbowsoulclub, cardboardhotelrentals, kunst, inloop, dakloos

In de afgelopen jaren toonde de Rainbow Soulclub, dat een initiatief is van de beeldend kunstenaars Saskia Jansen en George Korsmit, haar werk onder meer in presentatie instellingen als Cargo-in-Context (2019 en 2020); Pakhuis De Zwijger (2019); Club Solo Breda (2018); Mertens Frames Project Space Plan- B (2017) en W139 (2007), maar ook in de publieke ruimte als het Amsterdamse Bos, het Westerpark en tijdens het Keti Koti festival.

De tentoonstelling is te bezoeken van 17 juni tot 31 juli op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13.00 en 18.00. 

ROZENSTRAAT – a rose is a rose is a rose
Rozenstraat 59
1016 NN Amsterdam


* In plaats van ‘daklozen’ wordt tegenwoordig liever gesproken van 'mensen die op dit moment geen woning hebben’ of ‘mensen die op dit moment dakloosheid ervaren’.

Rainbow Soulclub bedankt stichting De Regenboog Groep, stichting DOEN - BankGiro Loterij Fonds en het Mondriaan Fonds.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten