coffee company, donatie, inloophuizen

Voor de gebruiker met suiker; donatie coffee company

"Dankzij jullie ben ik nu ook verslaafd aan koffie", grapt een bezoeker van inloophuis Blaka Watra tegen de manager van de Coffee Company, Jasper Uhlenbusch. Die vlot antwoordt dat hij de softste drugsdealer van Amsterdam is. En dat zijn ze bij de Coffee Company zeker, want de medewerkers stonden met een donatie van 375 kilo koffie op de stoep van het inloophuis. Bestemd voor de dakloze bezoekers.

Jasper vertelt dat de koffie door hen meestal licht gebrand wordt. Dan doe je het meeste recht aan de boon en dus het werk van de koffieboer. Hoe sterker je brandt hoe minder de smaak van de boom te herkennen is. Zo schenken hun barista’s het in hun eigen zaken het liefst.

coffee company, donatie, koffie, inloophuisDe Regenboog Blend

Voor De Regenboog Groep heeft de Coffee Company een speciale Regenboog-blend. Die is juist wat donkerder. In de inloophuizen drinkt men zijn koffie traditioneler dan in de koffietentjes van de Coffee Company; sterk en met veel suiker. Dat geeft een oppepper dankzij de cafeïne en wat extra energie door de suiker. Daar past een dieper gebrande koffieboon bij.

De koffie-donatie is mede te danken aan de inzet van de verkopers en klanten van de koffiewinkels. Bedankt Aardige Amsterdammers!

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten