Werk werkt! Aflevering 1: Ibrahim wordt woonbegeleider

Werk werkt, dat weten ze bij onze afdeling Werk & Activering maar al te best. En hoe goed werk dan wel niet werkt? Dat vertellen we graag even. Vanaf nu posten we met regelmaat mooie verhalen van succesvolle trajecten.

Deze eerste aflevering: Het succesverhaal van Ibrahim

dit issie! ^

Sander van Breemen is werkbegeleider bij De Regenboog Groep en vertelt trots over 'zijn' Ibrahim:

"Doelgericht, positief, gedreven, zeer ambitieus en ook nog eens met veel humor. Het zijn de eigenschappen die nieuwe Nederlander Ibrahim in korte tijd aan een betaalde baan hebben geholpen."

Het traject dat Ibrahim bij de Regenboog aflegde

"Naast stagelopen bij ons inloophuis De Spreekbuis, is Ibrahim ook voor de Homeservice aan het werk gegaan. Bij de Homeservice zou Ibrahim in eerste instantie één dag in de week als chauffeur aan het werk gaan.

Maar, typerend voor zijn instelling, gaf hij meteen op de eerste dag aan dat hij liever meeging om laminaat te leren leggen. Een rijbewijs had hij namelijk al.

Zijn stageplek én zijn gezin met twee jonge kinderen, hebben Ibrahim er overigens niet van weerhouden in oktober 2021 ook zijn staatsexamen te behalen, waarmee hij zijn inburgering heeft afgerond."

En toen?

"Nu stroomt Ibrahim door naar betaald werk, hij wordt woonbegeleider bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Hier gaat hij gaat helpen bij de opvang en begeleiding van mensen die een asielaanvraag doen.

Erop terugkijkend is eigenlijk de allerbelangrijkste eigenschap van Ibrahim dat hij vanaf dag één aangaf wat hij wilde. Door aan te pakken, in combinatie met een visie en een doel, komen de kansen vanzelf op je pad!

Heel veel succes Ibrahim!"

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten