Tuinpark Lissabon

Lekker samen buiten werken

De Regenboog Groep doet onderhoudswerk op Tuinpark Lissabon in Amsterdam Nieuw-West. Dat doen we om mensen te ontmoeten, nuttig bezig te zijn, ritme in de dag te krijgen of werkervaring op te doen. Dat is erg gezellig en nuttig. Je ademt veel frisse lucht in en je leert van verschillende soorten hovenierswerk.

Menno is onze opgewekte werkbegeleider. Hij heeft veel verstand van planten en bomen, maar heeft ook oog voor de ontwikkeling van de groep. Stroop je mouwen op, en help ons mee!

Elke woensdag en vrijdag (en binnenkort ook maandag) zijn we aan de slag. We onderhouden het park en voeren kleine klusjes uit voor de eigenaren van de tuinhuisjes. Als je van groen en tuinieren houdt, dan hebben we altijd een klus die bij je past. Ook als je geen ervaring hebt.

Voor ons is het werk een fijne manier van bezigzijn, zonder stress zoals bij betaald werk. Veel van ons ervaren problemen of zitten nog in een lastige periode. Maar op het Tuinpark zijn we gewoon collega's. Menno houdt rekening met ieders achtergrond. Hij heeft een rustige uitstraling. Hij kan goed uitleggen en heeft een flinke portie humor. De sfeer in ons team is losjes en vriendschappelijk. 

Werktijden

De werktijden zijn op woensdag en vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om een halve dag, of de hele dag te komen werken. Minimum per week is 6 uur. Als we genoeg deelnemers hebben, willen we de maandag ook open gaan.

Werkzaamheden

Werkzaamheden: hebben vooral te maken met het openbaar onderhoud (zoals het snoeien/bijwerken van overwoekerend groen, schoffelen, onkruid wieden, paden schoon en toegankelijk maken). Daarbij bewerken sommige deelnemers ook hout voor bijv. borden die de richting aanwijzen in het park, of zitplekken. En soms worden de deelnemers dus ingeroepen voor onderhoudsklusjes van tuinhuis eigenaren. Ook is er sinds kort een grote kas geplaatst, waar eigen groenten worden verbouwd (ook door de deelnemers). 

Zin om lekker in het groen te werken en tegelijkertijd de volgende stappen naar je toekomst te zetten? Meld je dan aan. 

Aanmelden

020 53 17 600

Je kan ook gewoon eens langslopen om kennis te maken!
Tuinpark Lissabon,  Sloterweg 865.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten