De Spreekbuis (inloophuis)

De Spreekbuis is de kleinste van onze inloophuizen en dat is hier juist de kracht. Het heeft de stijl van een huiskamer. Gericht op de buurt: circa dertig daklozen uit het Oosterpark en het Flevopark komen er over de vloer.

De professionals worden ondersteund door stagiaires en vrijwilligers. Ze geven zoveel mogelijk werk uit handen. En dat kan goed binnen deze kleinschalige opzet. De bezoekers dragen nagenoeg de volledige verantwoordelijkheid voor hun eigen inloophuis. Bezoekers worden ingeschakeld bij het leegruimen van woningen van eenzame ouderen na hun overlijden. En in de winter worden portieken en stoepen sneeuwvrij gemaakt. Verder heeft De Spreekbuis een organisatorische spilfunctie binnen De Regenboog Groep. Bezoekers wassen kleding en ordenen de stukken. Daarna worden ze er opgeslagen, totdat ergens binnen de Regenboog Groep mensen weer extra kleren nodig hebben.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 8.00-13.00 uur

Locatie informatie

De Spreekbuis

Tweede Oosterparkstraat 72
1091 JG
Telefoonnummer020 - 665 45 95

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.