Dier&Vriend

Huisdieren zorgen ervoor dat mensen zich minder alleen voelen en ze kunnen mensen onderling verbinden. Dieren zijn voor hun baasjes vaak heel belangrijk. Het project Dier&Vriend erkent dat en wil baasjes ondersteunen. Dat doen we met verschillende activiteiten.

Peter en zijn hond Sam leven al 3 jaar samen op straat. Peter gaat naar de detox. Sam mag niet mee. Peter zoekt iemand die een paar maanden op Sam kan passen en veel met hem wil wandelen.

 

dier en vriend

Opvang

Dier&Vriend helpt baasjes die tijdelijk niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Bijvoorbeeld doordat ze zijn opgenomen vanwege psychische problemen, een verslaving, detentie of omdat ze hun huis zijn kwijtgeraakt en dakloos zijn geworden. Dier&Vriend-vrijwilligers helpen hen dan. De vrijwilligers vangen in hun eigen huis het huisdier op, dit mag voor een korte periode of tot maximaal een half jaar. Dier&Vriend vergoedt ook veel tijdens deze periode aan de dierenartskosten en de dierbenodigdheden, dit gaat altijd in overleg, maar tot een maximum van 300 euro. Daarboven maken we afspraken voor een betalingsregeling. Na afloop herenigen we het dier en het baasje. Dier&Vriend en haar vrijwilligers zorgen zo dat het baasje ongehinderd hulp kunnen accepteren en tijd heeft om aan zichzelf te werken.

Wandelbuddy

Dier&Vriend heeft ook wandelbuddy’s; mensen met een hond worden gekoppeld aan iemand (met of zonder hond) die graag mee wil gaan wandelen. De ontmoeting biedt gezelligheid tijdens een fijn wandeling. In de regel heeft één van de twee wandelbuddy’s een klein netwerk. Die voelt zich daardoor te vaak eenzaam. Het wandelen helpt daartegen.

Aanmelden

Voor het project kunnen alle soorten huisdieren(eigenaren) zich altijd aanmelden. Wij bellen of mailen voor de kennismaking en proberen zo goed mogelijk maatwerk te bieden. 

IK ZOEK HULP

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten