Dier&vriend

Huisdieren zorgen ervoor dat mensen zich minder alleen voelen en ze kunnen mensen onderling verbinden. Dieren zijn voor hun baasjes vaak heel belangrijk. Het project Dier&Vriend erkent dat en wil baasjes ondersteunen. Dat doen we met verschillende activiteiten.

Opvang

Dier&Vriend helpt baasjes die tijdelijk niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Bijvoorbeeld doordat ze zijn opgenomen vanwege psychische problemen, een verslaving, detentie of omdat ze hun huis zijn kwijtgeraakt en dakloos zijn geworden. Dier&Vriend-vrijwilligers helpen hen dan. De vrijwilligers vangen in hun eigen huis het huisdier op, tot maximaal 6 maanden. Dier&Vriend vergoed tijdens deze periode de dierenartskosten en de dierbenodigdheden tot een maximum van 300 euro. Daarboven maken we afspraken voor een betalingsregeling. Na afloop herenigen we het dier en het baasje. Dier&vriend en haar vrijwilligers zorgen zo dat het baasje ongehinderd hulp kunnen accepteren en tijd heeft om aan zichzelf te werken.

Wandelbuddy

Dier&Vriend heeft ook wandelbuddy’s; mensen met een hond worden gekoppeld aan iemand (met of zonder hond) die graag mee wil gaan wandelen. De ontmoeting biedt gezelligheid tijdens een fijn wandeling. In de regel heeft één van de twee wandelbuddy’s een klein netwerk. Die voelt zich daardoor te vaak eenzaam. Het wandelen helpt daartegen.

Wandelgroep

We organiseren een wekelijkse wandelgroep waar iedereen bij kan aansluiten. Het maakt niet uit of je met of zonder hond komt. De start is (vanaf 15 september 2020) elke dinsdag om 13:00 uur, bij het Oosterpark ingang Wijttenbachstraat/ Linnaeusstraat (tegenover café Milo). Lekker samen bewegen, elkaar ontmoeten, de honden aandacht geven en Amsterdam ontdekken. (aanmelden via: dierenvriend@deregenboog.org

Aanmelden 

Voor het project kunnen huisdiereigenaren zich altijd aanmelden. We zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen en langskomen om te bekijken wat er precies nodig is.

Ik zoek hulp

 

dier en vriend

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten