it, hardware, laptop, pc, tablet, smartphone

Digimaatje zoekt hardware

Niemand kan meer zonder internet. Thuiswerken, huiswerk, overheidsformulieren of een afspraak maken, bijna alles gebeurt digitaal. Vooral nu, tijdens corona.

Sommige Amsterdammers missen computervaardigheden en hebben het geld niet om een laptop of tablet te kopen. Zo komen ze nóg verder in de problemen. Help ze door je oude laptop, tablet of smartphone te doneren.

Welk apparaat is geschikt?

Hier moet je oude laptop, tablet of smartphone aan voldoen:

  • Goed werkend;
  • Laptop van maximaal 10 jaar oud en met oplader;
  • Smartphone of tablet met een oplader en accu die nog opladen.

Wat doen we ermee?

We verwijderen alle persoonlijke gegevens en zetten het apparaat terug naar fabrieksinstellingen. Dat doen de medewerkers van Login, een van de dagbestedingsprojecten van De Regenboog Groep.

Hoe helpen Digimaatjes?

Vrijwilligers van De Regenboog Groep helpen Amsterdammers met financiële problemen. Deelnemers die digitaal niet vaardig zijn en zelf geen geld hebben voor een computer of laptop krijgen er een van De Regenboog Groep in bruikleen. Wanneer de deelnemer zelfstandig de basis beheerst, schenken we het apparaat.

Hoeveel hebben we er nodig?

We zamelen 250 laptops in. Dat is genoeg voor de komende drie jaar. Heb je een laptop, tablet of smartphone over? Dan nemen we die graag van je aan. Weet je een bedrijf dat laptops van de hand doet? Laat het ons dan weten! 

Waar afgeven? 

Je kan de apparaten afgeven bij: 
De Regenboog Groep
Droogbak 1d, Amsterdam 
Maandag t/m Vrijdag 
tussen 10.00 en 16.00 uur

Heb je vragen? 

Bel: 020 - 531 76 00 of 
mail: info@deregenboog.org 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten