Digimaatje

Er zijn Amsterdammers die niet weten hoe je de computer gebruikt, een e-mail verstuurt of iets online regelt of koopt. Dat is vervelend, want leven zonder internet wordt steeds moeilijker. Wanneer je niet handig bent met smartphone of computer, maakt dat soms ook eenzaam. Bijvoorbeeld omdat je niet kan appen of facebooken. Daarom zijn er Digimaatjes.

Een digimaatje is een vrijwilliger die thuis langskomt om te leren werken met computer, tablet of smartphone. De deelnemer wordt steeds zekerder met het apparaat en zal steeds meer kunnen en ook durven.

digimaatjes

Iemand helpen?

Een Digimaatje is geen computerheld. Je bent vooral rustig en neemt de tijd om een ander te laten leren. Je neemt de taken niet over, maar ondersteunt de deelnemer. Uiteraard snapt je de basis van computergebruik zoals: e-mailen, sociale media, apps downloaden, overzicht maken en virus scannen. Helpen met internetbankieren of DigiD hoort er soms ook bij. En je hebt aandacht voor veilig internet gebruik. De begeleiding kost je één of twee uurtjes per week voor minimaal een half jaar.

Word vrijwilliger

Hulp nodig?

Je hebt niet geleerd om met computers te werken. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ken je niemand die het je kan uitleggen. Misschien heb je moeite met leren of met lezen en schrijven. Misschien heb je psychische klachten (gehad) waardoor je je niet goed kan concentreren. Of er is een heel andere reden dat het er nooit van is gekomen. Meld je dan aan, dan zoeken we een Digimaatje voor je.

Digimaatje nodig

Computer over?

Veel deelnemers aan ons digimaatjesproject hebben geen smarttelefoon, tablet of computer. Heb je er één over? Lever ‘m dan in bij De Regenboog Groep. We geven ze in bruikleen aan deelnemers.

Meer weten

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten