LHBT+-Buddy's

De Regenboog is er voor homomannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische / psychiatrische klachten. (Voorheen heette dit project Rainbow Buddy Support)

Bijvoorbeeld een homoman met hiv of hepatitis C die vanwege deze diagnose in een depressie raakt, als gevolg daarvan in een sociaal isolement terechtkomt en door de neerwaartse spiraal ook andere problemen heeft gekregen. Of een lesbische vrouw die het door haar psychiatrische klachten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten. Als buddy van zo iemand kun je het verschil maken in iemands leven.

De buddy's van de Regenboog

De Regenboog buddy's hebben zelf vaak ook een coming out doorgemaakt. Ze voelen zich solidair met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet, en staan open-minded in het leven.

Voordat ze beginnen met de ontmoetingen, ontvangen de buddys een training en informatie over homoseksualiteit, coming out en veel voorkomende problemen en hulpvragen.

Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Een buddy neemt geen klussen uit handen, maar helpt op weg en stimuleert om weer zaken op te pakken. Een buddy krijgt tijdens het ontmoetingstraject begeleiding van de Regenboog Groep.

LHBT+-statushouders

Vrijwilligers van de Regenboog helpen ook LHBT+-statushouders integreren in Amsterdam. Het is bedoeld voor LHBT+-statushouders die moeite hebben met integratie en bovendien kampen met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid. Deze LHBT+ ex-asielzoekers zijn vanwege discriminatie en geweld hun eigen land ontvlucht. Aangekomen in Nederland krijgen ze vaak, in tegenstelling tot andere asielzoekers, geen ondersteuning van landgenoten of familieleden, want die hebben moeite met de acceptatie van LHBT+-ers. Inburgeren is moeilijk. Een buddy van dit specifieke onderdeel van de Regenboog Groep haalt deze mensen uit hun sociale isolement door ze mee op pad te nemen en op weg te helpen om een leven op te bouwen in Amsterdam. 

Dit is een samenwerkingsproject tussen De Regenboog Groep en Vluchtelingenwerk Amstel tot Zaan. 

Vrijwillig buddy worden?

De Regenboog is dringend op zoek naar vrijwillige buddy's. 

Bekijk onze vrijwilligers vacatures.

vrijwilliger worden
 

Zoek je steun van een buddy?

Als je de ondersteuning van een buddy kan gebruiken. Meld je dan aan via onze website hulpvanderegenboog.org of met het aanmeldformulier.

Vul het aanmeldformulier in

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten