LHBT+-Buddy's

De Regenboog is er voor iedereen uit de LHBTI+ gemeenschapwiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische of psychiatrische klachten.

Een LHBT+Buddy is betrokken bij de gemeenschap en wil graag iets voor een LHBT+'er betekenen. Dat doet de buddy door 1 keer per week of per 2 weken met iemand af te spreken bij wie het leven wat minder vanzelf gaat.

Meestal gaat het om steun aan LHBT+'ers die zich eenzaam voelen, kampen met psychische en/of verslavingsproblemen, geen of een beperkt netwerk of schulden hebben. Sommige deelnemers zijn vluchteling en zoeken ondersteuning bij bijvoorbeeld het (LHBT+) inburgeren en het  vinden van de weg in Amsterdam en Nederland.

De buddy's van de Regenboog

De LHBT+buddy's hebben zelf vaak ook een coming out doorgemaakt. Ze voelen zich solidair met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet, en staan open-minded in het leven.

Onze buddy’s ontvangen een training waarin aandacht is voor veel voorkomende problemen en hulpvragen. Daarnaast worden zij begeleidt door de coördinatoren die zelf ook LHBT’er zijn. Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Een buddy neemt geen klussen uit handen, maar helpt op weg en stimuleert om weer zaken op te pakken. Een buddy krijgt tijdens het ontmoetingstraject begeleiding van de Regenboog Groep.

LHBT+-vluchtelingen

Vrijwilligers van de Regenboog helpen ook LHBT+-vluchtelingen integreren in Amsterdam. Het is bedoeld voor LHBT+-vluchtelingen die moeite hebben met integratie en bovendien kampen met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid. Deze LHBT+ ex-asielzoekers zijn vanwege discriminatie en geweld hun eigen land ontvlucht. Aangekomen in Nederland krijgen ze vaak, in tegenstelling tot andere asielzoekers, geen ondersteuning van landgenoten of familieleden, want die hebben moeite met de acceptatie van LHBT+-ers. Een LHBT+ buddy helpt LHBT+ vluchtelingen uit hun sociale isolement door ze mee op pad te nemen en op weg te helpen om een leven op te bouwen in Amsterdam. 

Nog in procedure

We ondersteunen ook vluchtelingen die niet hebben durven of goed genoeg hebben kunnen vertellen over hun LHBT+ zijn tijdens de asielprocedure. Zij hebben geen asiel gekregen en willen meestal een nieuwe procedure opstarten. Ook hen ondersteunen we door de inzet van een LHBT+ buddy. Het contact doorbreekt de sleur van het vaak stressvolle leven door samen activiteiten te ondernemen en even iets leuks te doen of samen met iemand te ontspannen. Daarnaast kan het contact met een LHBT+ér helpen te praten over het LHBT+ zijn.

Buddy worden?

De Regenboog is op zoek naar vrijwillige buddy's. voel je je verbonden met de LHBT+ gemeenschap? heb je eens in de week of eens in de twee weken tijd om af te spreken? Meld je dan aan als buddy. Gebruik de knop hieronder.

Buddy worden

Een buddy nodig?

Als je de ondersteuning van een buddy kan gebruiken. Meld je dan aan via de knop hieronder.

Ik zoek een buddy

 

buddy LHBT+, maatje, gay, vluchtelingen, holebi, homo,

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten