Onder de Pannen

Door de grote woningnood, raken veel mensen door o.a. verlies van baan of scheiding, hun huis kwijt. Het zijn mensen zonder psychische- of verslavingsproblematiek en zonder goed sociaal netwerk. Voor deze mensen bestaat geen of nauwelijks opvang, terwijl deze groep groeit. Daarom is De Regenboog Groep samen de gemeente Amsterdam "Onder de Pannen" gestart.

Onder de Pannen, tijdelijk onderdak, onderhuur, verhuur, amsterdam

Een lege kamer, een sociaal gebaar.

Het doel van het project is om mensen tijdelijk onderdak te bieden bij een stadsgenoot die een kamer overheeft. Zo wordt afglijden voorkomen en kan iemand vanuit een stabiele basis werken aan een toekomstperspectief. Zo verandert de lege kamer in een kans voor de een en een financieel extraatje voor een ander.

tijdelijke huisvesting, amsterdam, onder de pannen

Zo geregeld

Legale onderhuur zonder gedoe: dat regel je via Onder de Pannen van De Regenboog Groep. We hebben op deze  manier al ruim 250 kamers verhuurd. Dat doen we in nauwe samenwerking met gemeenten, woningcorporaties, uitkeringsinstanties en volgens procedures van de Belastingdienst.

Hoe werkt het?

Je hebt een kamer die je niet gebruikt. Je vindt het fijn als iemand die benut en je kunt wel wat extra inkomsten gebruiken. Dan is Onder de Pannen iets voor jouw. Je ongebruikte kamer is namelijk een uitkomst voor iemand die even zonder thuis zit.

Wie komt er in huis?

Je beslist samen met De Regenboog Groep wie er in jouw kamer komt wonen. Vooraf maakt je je wensen bekend. De Regenboog screent alle belangstellenden. Als er een geschikte kandidaat is, start de kennismakingsprocedure. Pas als jij het ziet zitten met de huurder (en andersom) start de verhuur.

Mag dat wel?

Ja, De Regenboog heeft afspraken gemaakt met de gemeente, woningcorporaties en uitkeringsinstanties. Ze werken allemaal mee met Onder De Pannen. Jij en de huurder tekenen een officieel contract dat maximaal één jaar duurt.

Loop ik financieel risico?

Nee, je gaat er financieel altijd op vooruit. Jouw eventuele uitkering en/of toeslagen worden niet gekort. De hoogte van het bedrag dat je aan de onderhuur overhoudt verschilt per situatie. De hoogte berekenen we voordat je het contract tekent.

Heb je een huurachterstand bij de woningcorporatie?

Onder de Pannen heeft de mogelijkheid om via het fonds ‘ Kleine schuld, Grote winst’ een bestaande huurachterstand tot een bepaald bedrag in één keer te betalen aan de woningcorporatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over Onder de Pannen, of wil je je aanmelden? Kijk dan op www.onderdepannen.nl. Hier vind je meer informatie en aanmeldformulieren.

ONDER DE PANNEN

Bellen kan ook:

Voor verhuurders 020 53 17 600

Voor huurders dagelijks tussen 13.00 en 16.00 uur 06-82062709

of mail naar onderdepannen@deregenboog.org

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten