Parentshouse

Een scheiding of time-out brengt vaak een hoop zorgen met zich mee, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Het vinden van passende woonruimte waar ook kinderen kunnen logeren is niet gemakkelijk. Daarom is er Parentshouse.

Tijdelijke huisvesting in Amsterdam en Amstelveen

Parentshouse biedt tijdelijke woonruimte aan ouders die (overwegen te) gaan scheiden. De woning is in de buurt van het ouderlijk huis van de kinderen. Zo kunnen beide ouders hun zorgtaken blijven vervullen en het contact met hun kinderen behouden. Bovendien krijgen ze gedurende een jaar de rust en ruimte om zaken te regelen, zoals het vinden van permanente woonruimte. In Amsterdam zijn vijf huizen; twee op IJburg, twee in Nieuw-West en één in Amsterdam Zuid. Daarnaast is er een Partenshouse in Amstelveen eveneens van De Regenboog Groep.

Parentshouse, ouders, kinderen, scheiding, amsterdam, dakloosZo werkt Parentshouse

In een Parentshouse huur je een ruime kamer waar je ook kinderen kunt laten logeren. De woonkamer, keuken, badkamer en buitenruimte worden gedeeld met twee andere gescheiden ouders. De huurprijzen bij Parentshouse in Amsterdam en Amstelveen lopen uiteen van € 690 tot € 800 (inclusief gemeentelijke belastingen, GWL, internet en televisie). Als je dat wilt krijg je ondersteuning van onze maatschappelijk werkers, die je op weg kunnen helpen bij jouw zoektocht naar een permanente woning. 

Voorwaarden en aanmelden

Je gaat de woning met twee anderen delen. Heb je ernstige problemen, dan past een Parentshouse niet bij je. Je kunt de voorwaarden lezen en je aanmelden op www.parentshouses.nl/amsterdam/.

aanmelden huurder 

Aanmelden voor Parensthouse in Amstelveen kan via een mail naar parentshouse@deregenboog.org

Vrijwilliger worden

Zin om een pas gescheiden ouder een steuntje in de rug te geven? Word maatje bij een van onze Parentshouses in Amsterdam. Vermeld in het formulier hieronder dat je als maatje voor Parentshouse reageert.

word vrijwilliger

Parentshouse, ouders, kinderen, scheiding, amsterdam, dakloos

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten