Partner- en Familieondersteuning

Het kan heel ingewikkeld zijn als iemand in je naaste omgeving verslaafd is of psychiatrische problemen heeft. De kans is groot dat je te maken hebt met complex gedrag. Jij maakt je zorgen en je wil de ander graag helpen, maar je weet niet hoe.

partner en familie ondersteuning, pfo, verslaving, naasten, kinderen, ouders, psychiatrie,

Als geven om zelfzorg vraagt

Bij partner- en familieondersteuning zijn we er voor jou. We luisteren naar je verhaal. Samen staan we stil bij wat het gedrag van de ander met jou doet. Zo ontstaat er steeds meer helderheid over de situatie en hoe jij hiermee om wilt gaan. Je krijgt weer zicht op wat voor jou belangrijk is, en leert daar stapje voor stapje weer naar te handelen.

Je staat er niet alleen voor

Heb jij een naaste met een verslaving en/of psychiatrische problemen en weet jij niet hoe je hiermee om wilt gaan? Bel, mail of vul het aanmeldformulier in. In een vrijblijvende kennismaking kijken we samen of wij iets voor je kunnen betekenen.

Ervaringen: Partner- en Familieondersteuning versterkt mensen.

Kant en klare oplossingen bestaan niet, maar we werken samen met jou aan het verbeteren van de situatie. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

‘Het is heel fijn te praten met iemand die niet oordeelt. Van de gesprekken heb ik geleerd meer mijn eigen behoeften voorop te stellen. En zo vervolg ik nu steeds zelfverzekerder – en vanzelfsprekender - mijn eigen weg.’  Roswitha (42 jaar)

‘Eerst durfde ik niet goed te praten over mijn verslavingsgevoelige familieleden en kinderen. Door de gesprekken met Partner- en Familieondersteuning valt alles wat beter op zijn plaats.’ Sarah (59 jaar)

‘Ik woonde samen met een man die zich steeds vreemder ging gedragen. De spanningen liepen hoog op. Ik trok het niet meer en mijn huisarts verwees mij naar De Regenboog. Hier kon ik mijn verhaal kwijt en werd er zonder oordelen naar me geluisterd. Tijdens de gesprekken werd mij een spiegel voorgehouden en werd ik aan het denken gezet. Dat ik hier niet meer alleen in sta, geeft me lucht en steun.’  Kees (75 jaar) 

CONTACT

Aarzel niet contact met ons op te nemen. In een persoonlijk gesprek kunnen we het beste bepalen hoe we eventueel verdergaan.

Gebruik ons aanmeldformulier

AANMELDEN

Bel ons op 020 531 76 00

Mail naar pfondersteuning@deregenboog.org

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten