Op Eigen Kracht training

Leven van weinig geld is lastig en kan een hoop stress opleveren. Het roept ook vragen op. Hoe hou je overzicht in je financiën, waar kun je aankloppen voor hulp en waar heb je recht op?

In een training van tien bijeenkomsten met verschillende thema’s krijgen deelnemers bij Op Eigen Kracht handvatten die helpen deze vragen te beantwoorden. Deelnemers wisselen tips en ervaringen uit en komen steviger in hun schoenen te staan.  

Aanmelden

 

Op Eigen Kracht training, armoede, de regenboog groep, leren

De bijeenkomsten worden geleid door een trainer, maar er komen ook gastsprekers  vertellen over bijvoorbeeld: gezond eten, energiebesparing en omgaan met stress. De Op Eigen Kracht-training vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam. 

Vincent: “Ik heb zoveel geleerd. Ik voel me als arme toch heel rijk!”

Avoda: “Voorheen wist niemand dat ik rood stond. Ik stond voor iedereen klaar en kocht makkelijk dingen, ook voor anderen. Door de training heb ik dit gedrag doorbroken.”

 

‘Werk aan je toekomst’ training

Ook is het mogelijk om de training ‘Werk aan je toekomst’ te volgen. In vier bijeenkomsten ga je samen met andere deelnemers aan de slag met het stellen van een persoonlijk doel, en zet je de eerste stap om dit te bereiken. Tijdens de training is er aandacht voor communicatie-stijlen: Hoe communiceer je nu en hoe kan je dit zo effectief mogelijk doen om je doelen te bereiken? Je kan hiermee je voordeel doen, bijvoorbeeld in gesprek met een instantie of potentiële werkgever.

Maurice: “Ik heb veel geleerd over hoe je jezelf beter kan helpen.”

Fatma: “Ik weet nu hoe ik mij kan opstellen tegenover instanties en ben assertiever.”

Aanmelden

Kijk voor de startdatum van de trainingen en workshops in jouw buurt op onze activiteiten kalender (www.hulpvanderegenboog.org). Klik op de onderstaande button

aanmelden 

en kies bij activiteit type: "iets leren"

Aanmelden kan ook door te:

bellen 020 53 17 600 

mailen opeigenkracht@deregenboog.org

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de ervaringen van deelnemers?  Download dan  "Samen Sterk" hieronder.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten