Op Eigen Kracht training

Leven van weinig geld is lastig en kan een hoop stress opleveren. Het roept ook vragen op. Hoe hou je overzicht in je financiën? Waar kun je aankloppen voor hulp en waar heb je recht op?

In een reeks van tien bijeenkomsten met verschillende thema’s krijgen deelnemers van de gratis Op Eigen Kracht-training handvatten aangereikt die helpen deze vragen te beantwoorden. Deelnemers wisselen tips en ervaringen uit en komen steviger in hun schoenen te staan. 

Op Eigen Kracht training, armoede, de regenboog groep, leren

De bijeenkomsten worden geleid door een trainer maar er worden ook gastdocenten uitgenodigd om te vertellen over bijvoorbeeld: gezond eten, energiebesparing en omgaan met stress. De Op Eigen Kracht-training vindt plaats op verschillende locaties in heel Amsterdam en in Diemen. 

Vincent: “Ik heb zoveel geleerd. Ik voel me als arme toch heel rijk!”

Avoda: “Voorheen wist niemand dat ik rood stond. Ik stond voor iedereen klaar en kocht makkelijker dingen, ook voor anderen. Door de training heb ik dit gedrag doorbroken.”

 

Workshop ‘Werk aan je toekomst’

Als vervolg op de Op Eigen Kracht-training is er de mogelijkheid om de workshopserie ‘Werk aan je toekomst’ te volgen. In vier bijeenkomsten ga je samen met andere deelnemers aan de slag met het stellen van een persoonlijk doel, en zet je de eerste stap om dit te bereiken. Er wordt hierbij aandacht besteed aan de toepassing van verschillende communicatie stijlen. Hoe communiceer je nu en hoe kan je dit zo effectief mogelijk doen om je doelen te bereiken? Je kan hiermee je voordeel doen, bijvoorbeeld in gesprek met een instantie of potentiële werkgever.

Maurice: “Ik heb veel geleerd over communicatie en over hoe je jezelf kan helpen.”

Fatma: “Ik weet nu hoe ik mij kan opstellen tegenover instanties en ben assertiever.”

Meer lezen over de ervaringen van deelnemers?  Download "Samen Sterk" hieronder of bekijk ons filmpje.

Aanmelden

Kijk voor de startdatum van de trainingen en workshops in jouw buurt op onze activiteiten kalender (www.hulpvanderegenboog.org). 

aanmelden en kies bij activiteit type: "iets leren"

Aanmelden kan online of door te bellen naar 020 5317600 of mailen naar opeigenkracht@deregenboog.org

Financiering

Op Eigen Kracht wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van: Van Schulden naar Kansen, Gemeente Amsterdam (WPI).

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten