De Regenboog Groep presenteert de enige echte DAKLOZEN TOP 100. Samengesteld door de (dakloze) bezoekers van onze inloophuizen, onze medewerkers en door jou!

We vroegen de bezoekers van onze inloophuizen naar hun favoriete nummers. Welke muziek is voor hen belangrijk (geweest) in hun dakloze, thuisloze of anderszins zware bestaan? De mensen die met daklozen werken, vroegen we naar nummers die volgens hen heel kenmerkend zijn voor dak- en thuisloosheid.

Het leverde een longlist op vol klanken en teksten die door merg en been gaan, waarin je kan zwelgen. Maar ook vind je er nummers in die juist troost bieden en hoop geven. En muziek die zelfs in moeilijke tijden weet op te vrolijken en daardoor voor verlichting zorgt.


Stemmen

Er kan nu op de nummers van de longlist worden gestemd! Zo bepaal jij welke songs er in de Daklozen Top 100 komen en wat de nummer 1 wordt. Stemmen kan tot en met 3 augustus 23.59 uur. Je dient minimaal vijf nummers te selecteren en kunt er maximaal tien kiezen. Stem nu op jouw favourites!

Stemmen Daklozen Top 100


Spotify

Hier vind je de Daklozen Top 100-longlist op Spotify. In deze Spotify-lijst zijn bijna alle aangedragen nummers te vinden.

Luister op Spotify


Jessica Hoogenboom, locatiehoofd inloophuis De Kloof: "Bezoekers vragen hier weleens nummers aan, omdat die hen doen denken aan vroeger of aan thuis. Of gewoon, omdat ze het een mooi liedje vinden ..."


De Regenboog Groep Daklozen Top 100 logo

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor